Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Verkeersmaatregelen rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Op 4 mei is ‘s avonds de jaarlijkse herdenking bij het monument aan Ter Pelkwijkpark. Hieraan voorafgaand is de Stille Omgang. Op 5 mei viert Zwolle de vrijheid met het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden en Dance4Liberation op Wythmenerplas. Deze en andere activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.

 

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten, verkeersmaatregelen en mogelijkheden voor openbaar vervoer en parkeren.

 

Dodenherdenking

Deelnemers aan De Stille Omgang verzamelen zich vanaf 19.00 uur bij Spinhuisbredehoek. Om 19.15 uur vertrekken zij voor een tocht langs voormalig Huis van Bewaring – Menno van Coehoornsingel – Stenen Pijp – Diezerkade – Brink – Rhijnvis Feithlaan – Bagijnesingel – Schoenkuipenbrug – Groot Wezenland – Burgemeester van Roijensingel – Sassenpoortenbrug – Sassenstraat – Nieuwe Markt –  Samuël Hirschstraat, langs de synagoge – Schoutenstraat – Wolweverstraat – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkpark. Op deze route wordt het verkeer opgehouden.

 

Vanaf 19.45 uur is de herdenking in het Ter Pelkwijkpark. Om deze in alle rust te laten plaatsvinden, is het gedeelte Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Kerkstraat van 19.15 tot 21.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Hierdoor is ook de rijroute Ter Pelkwijkstraat – Walstraat – Gasthuisplein niet beschikbaar.

 

Kijk voor meer informatie over het programma op www.zwolle.nl.

 

Bevrijdingsfestival en andere activiteiten

Kijk voor het programma van het festival op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl. Ook is er veel te doen in de binnenstad, zie www.gastvrijzwolle.nl.

 

Afsluitingen rond Park de Wezenlanden, en is Assendorp en Stationsbuurt

De activiteiten trekken veel bezoekers. Om alles veilig te laten verlopen worden het park, de binnenstad en de looproutes ernaartoe deels afgesloten voor verkeer.

 

Rondom het park zijn dit de grootste afsluitingen:

  • woensdag 4 mei van 8.00 tot en met 6 mei 18.00 uur: Weth. Alferinkweg;
  • donderdag 5 mei van 8.00 tot en met 6 mei 01.00 uur: Groot Wezenland en Schuurmanstraat;
  • donderdag 5 mei van 8.00 tot en met 6 mei 08.00 uur: Luttenbergstraat.

Tot en met 11 mei kan het verkeer hinder ondervinden in de omgeving van het park, vanwege op- en afbouw van het festival.

 

Van 5 mei tot 6 mei om 01.00 uur is de omgeving van Park De Wezenlanden en de looproute ernaartoe vanaf het station alleen toegankelijk voor voetgangers. Dit geldt voor onder andere Ten Oeverstraat, Grasdorpstraat, Thoden van Velzenstraat, Assendorperdijk en Terborchstraat. Vanaf 17.30 uur geldt dit ook voor Bartjensstraat, Van der Laenstraat, Van Karnebeekstraat en Zeven Alleetjes.

 

Advies: kom met het openbaar vervoer of de fiets

De gemeente adviseert om waar mogelijk niet met de auto naar Zwolle te komen, maar met:

  • het openbaar vervoer:
    • De loopduur van het station naar de binnenstad en Park De Wezenlanden is minder dan tien minuten. Borden aan de voorkant van het station geven de looproute aan.
    • Vlakbij Park De Wezenlanden zijn haltes aan Wipstrikkerallee en Hortensiastraat. De volgende stadslijnen rijden via de centrumhalte Katwolderplein langs de binnenstad: 4 en 13 (vanaf 4 mei om 18.00 uur), en 2 en 10 (op 5 mei).
  • de fiets. Rond het park en in de binnenstad zijn er fietsenrekken en bewaakte fietsenstallingen beschikbaar, zie ook www.zwolle.nl/fietsparkeren.

Parkeren auto’s

Bezoekers kunnen het best parkeren:

  • in garages in Hanzeland, gelegen aan de zuidkant van het station. Vanaf daar liggen park en binnenstad op loopafstand via de Van Karnebeektunnel.
  • bij de IJsselhallen of op parkeerlocaties in de buurt van de binnenstad.

Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/parkeren.

 

Let op:

  • in de buurt van Park De Wezenlanden zijn geen parkeermogelijkheden zonder vergunning;
  • de parkeerplaatsen aan de Schuurmanstraat zijn van 4 tot en met 6 mei niet beschikbaar;
  • door werkzaamheden is de Westerlaan tot en met medio mei afgesloten en is de noordkant van het station beperkt bereikbaar. Bebording geeft de omleidingsroutes aan.

 

Dance4Liberation

Het dancefestival is dit jaar op de Wythmenerplas. Kijk voor meer informatie op www.dance4liberation.nl.

 

Inzet pendelbussen – Koggelaan eenrichtingsverkeer, Ceintuurbaan deels afgesloten

Pendelbussen rijden vanaf de Koggelaan, ter hoogte van het Lübeckplein, naar de Wijthemerplas. Aan de Koggelaan geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer.

 

De pendelbussen stoppen op de rijbaan van de Ceintuurbaan. Daar kunnen de bezoekers van het event naar de Wijthemerplas lopen. Hiervoor is er op de Ceintuurbaan een rijbaan afgesloten tot 21.00 uur in de rijrichting naar de A28. Vanaf 21.00 tot 01.00 uur zijn beide rijbanen in de rijrichting naar de A28 afgesloten, en wordt verkeer omgeleid via Oldeneelallee – IJsselallee.

 

De Ceintuurbaan blijft open in de tegenovergestelde rijrichting (van A28/Ceintuurbaan naar N35/Oldeneelallee).

Gerelateerde artikelen

Back to top button