Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleRadio

Bovenste Knoopje Open brengt nieuw album uit

Zwolle – Gezelschap Bovenste Knoopje Open brengt op zondag 1 maart hun nieuwe album Hotel Debotèl uit. Het is een luisterboek, voor volwassenen, met liedjes geworden. Het album is afgelopen zomer opgenomen op de zolder van Schouwburg Odeon, de plek waar het gezelschap sinds september gehuisvest is als Artist in Residence bij Zwolse theaters. In december werd het album al live ten gehore gebracht in de Dommerholtzaal in Schouwburg Odeon. Vanaf 1 maart is het album op Spotify te beluisteren, te bestellen via de website van Zwolse theaters en te koop aan de kassa in Café Foyé in Schouwburg Odeon. De single Eerste Lentedag is sinds 14 februari al te beluisteren op Youtube.

Hotel Debotèl

De artistieke kern van Bovenste Knoopje Open, Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp, sloot zich samen met bandleden Marcel Kouwenhoven, Job-Jurre Huiskamp en Siebe de Vries, afgelopen zomer tien dagen op de zolder van Schouwburg Odeon op. In deze tien dagen werd het album gemaakt en opgenomen door producer Justinus Benstein. Het luisteralbum geeft antwoord op de vraag: Als de liefde een plek was waar je zo naartoe zou kunnen gaan, hoe ziet die plek er dan uit?

Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open is een gezelschap uit Zwolle dat cabaret en muziek maakt. Job Kühlkamp en Sjoerd van Capelleveen vormen de kern van het gezelschap. Ze treden met hun voorstellingen en als vijfkoppige band op in theaters en op festivals door heel het land. De Theaterkrant schreef over hun huidige voorstelling een lovende recensie met een keuze van de criticus stempel.

Artist in Residence bij Zwolse theaters

Zwolse theaters heeft Bovenste Knoopje Open uitgenodigd om de zolder van Schouwburg Odeon te betrekken en vanuit daar het komende jaar te gaan maken, ontwikkelen, spelen, dromen en te onderzoeken. In de schouwburg zelf, maar ook daarbuiten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button