EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bouwbedrijf Heldoorn B.V. uit Zwolle overgenomen door Van Wijnen

Zwolle- Bouw- en projectontwikkelingsconcern Van Wijnen Groep N.V. in Baarn heeft het Zwolse Bouwbedrijf Heldoorn B.V. overgenomen. Het bouwbedrijf zal onder de Van Wijnen-vlag in grote mate zelfstandig blijven werken onder de huidige directie en onderdeel worden van Van Wijnen Noord B.V. Het bedrijf blijft gevestigd aan de Pascalweg 10 in Zwolle.

De overname betekent voor Van Wijnen een uitbreiding en versterking in het werkgebied rondom Zwolle. Dat past in de landelijke groeiambitie van Van Wijnen, die gebaseerd is op een decentraal model en lokale aanwezigheid. Edwin van den Berg, directievoorzitter van Van Wijnen: “Wij ervaren dagelijks in al onze vestigingen hoe krachtig, plezierig en effectief het is om dichtbij de klant te staan. Het leidt ertoe dat we daadwerkelijk samen met onze klanten bouwen aan ruimte voor een beter leven. Net als Van Wijnen kenmerkt Bouwbedrijf Heldoorn zich als familiebedrijf, dit past en voelt goed.”

Impuls aan continuïteit

Bouwbedrijf Heldoorn was onderdeel van Hegeman Bouw & Infra B.V. uit Nijverdal en is stevig geworteld in Zwolle en omgeving. De expertise bevindt zich vooral op het vlak van nieuwbouw en onderhoud en beheer van woningen, die in 2015 een omzet van € 15 miljoen opleverde. Voor Heldoorn betekent de overname: meer groeikansen dankzij het grote Van Wijnen-netwerk. De overname zal naar verwachting een positieve bijdrage leveren aan de continuïteit en werkgelegenheid in de regio.

Peter Hutten, regiodirecteur van Van Wijnen Noord B.V., “De regio en de stad Zwolle is een zeer dynamische en interessante markt. Hier past onze manier van werken, samenwerkingsvormen en innovatieve producten zoals Fijn Wonen goed bij. Bouwbedrijf Heldoorn beschikt over een sterk team van ruim 30 medewerkers en dat geeft ons het vertrouwen om hier, in deze regio, succesvol samen door te bouwen en te innoveren.”
De vakbonden zijn officieel op de hoogte gebracht van deze overname. Daarnaast is de ondernemingsraad van Van Wijnen geïnformeerd en heeft haar instemming gegeven.

Over Van Wijnen

Van Wijnen is met ruim 1.500 medewerkers één van de grotere bouw- en projectontwikkelingsondernemingen van Nederland. Binnen de vijf regio’s zijn – met de overname van Bouwbedrijf Heldoorn – nu 25 vestigingen actief, verspreidt door het hele land. Kenmerkend voor de werkwijze is dat de regio’s en de vestigingen samen met klanten, partners en medewerkers concepten en oplossingen ontwikkelen die het wonen of verblijven in alle facetten aangenaam, persoonlijk en toekomstbestendig maken.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button