BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bouw van 84 vrije sector appartementen gestart op Katwolderplein

Zwolle – Dinsdagmiddag is de bouw  van het Katwolderplein Blok C officieel gestart. Op zo’n 13.000 m2 realiseert de Amsterdamse projectontwikkelaar Open Development een appartementencomplex met parkeergelegenheid en een aantal winkel- en horecaunits. Het project wordt gebouwd door de Zwolse aannemer Nijhuis Bouw.

Blok C 84 appartementen vrije sector

Het nieuwe project moet in de vraag voorzien van huurwoningen in de vrije sector. Daarom worden er 84 appartementen gerealiseerd. Daarnaast is plek voor een inpandige parkeergarage en circa 950 m² horeca/commerciële ruimte. Het gebouw is ontworpen door Klunder Architecten. De woningen worden naar verwachting medio 2020 opgeleverd.

Sfeerimpressie © Open Development

3 woonprojecten: 217 woningen

In juli 2018 werd al gestart met de eerste van de drie woonprojecten op deze locatie naast de Pathé bioscoop aan de Pannekoekendijk. In totaal staan er op het Katwolderplein straks drie woonprojecten met 217 woningen.

Blok B is inmiddels opgeleverd. Dit is een project van woningcorporatie DeltaWonen met 6 eengezinswoningen en 42 appartementen voor de sociale huur.

Op de oude Leen Bakker locatie komen 39 koopwoningen, 41 sociale huurwoningen van DeltaWonen, 4 vrije sector huurwoningen en zo’n 650 m² commerciële ruimte en een speciaal woonproduct in de vorm van een ‘kangoeroewoning’ (woning waarin kinderen voor hun ouders kunnen zorgen). Dit project is ontworpen door BDG Architecten uit Zwolle. Dit project met de naam Kop van Hoog moet in 2020 klaar zijn.

De aftrap van de bouwstart werd gedaan in Wijkcentrum Mussenhage in de Kamperpoort – Foto © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button