EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bouw SamSam Huis begonnen

Zwolle – Aan de Albert Cuypstraat is in opdracht van woningbouwcorporatie SWZ begonnen met de bouw van 30 appartementen. En dat zijn niet zomaar appartementen, in het complex komen 20 appartementen voor alleenstaande 70-plussers, verdeeld over vier blokken van 5 appartementen. Net als in een studentenhuis wonen de bewoners zelfstandig, maar delen ze ook ruimtes. Dit SamSam Huis moet aan het begin van de zomer volgend jaar opgeleverd worden.

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder, is blij met het unieke woonconcept: “Het past heel goed in de veranderende samenleving, waarin een groeiende groep ouderen zich weleens eenzaam voelt. In het SamSam huis wonen zij zelfstandig, maar is gezelschap altijd in de buurt.” De overige 10 appartementen op de begane grond zijn zelfstandige appartementen zonder gezamenlijke ruimtes. Deze worden verhuurd aan 45-plussers.

Over de gedeelde appartementen

Iedere bewoner heeft een eigen woonkamer met een kleine keuken, een slaapkamer en een badkamer. Zij delen daarnaast samen een woonkamer, een grote keuken en een logeerkamer. De bouw is zoveel mogelijk duurzaam. Op het dak komen zonnepanelen en de keukens worden circulair. Ook is er oog voor de natuur met o.a. vleermuiskasten en opnieuw geplant bestaand groen.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.swz.nl/albertcuypstraat. Op die site staat ook een aanmeldformulier.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button