EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bouw Pathé bioscoop bereikt hoogste punt – voor kerst open

Zwolle – De bouw van de Pathé bioscoop in Zwolle heeft vandaag het hoogste punt bereikt. De bioscoop opent haar deuren voor de kerst dit jaar. Tegelijkertijd gaat dan de vestiging aan het Gasthuisplein dan dicht.

De eerste dakplaat

Pathé-directeur Lauge Nielsen hees vanmiddag de eerste dakplaat met vlag naar het hoogste punt. Lauge Nielsen:’Pathé Zwolle is straks goed bereikbaar vanaf de snelweg, krijgt een ruime parkeergarage en ligt op loopafstand van de binnenstad. Ik wil graag iedereen bedanken voor hun inzet, hoop dat we op deze manier door kunnen gaan en met de kerst genieten van de nieuwe bioscoop.”

9 zalen, breed aanbod, ook met Dolby Atmos en 4k-projectie

Zwolle heeft straks op het nieuwe Katwolderplein aan de rand van het centrum een nieuwe bioscoop die tegemoet komt aan de wensen van de moderne bezoeker. Pathé Zwolle krijgt negen zalen en 1.555 stoelen, inclusief achttien mindervalide plaatsen. Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en het is eenvoudig parkeren in de nieuwe, ruime parkeergarage. De bioscoop gaat over het beste beeld beschikken met 21:9 Cinemascope en 4k-projectie.

Dolby Atmos

Twee zalen worden voorzien van het revolutionaire geluidssysteem Dolby Atmos, waarbij je het geluid niet alleen overal om je heen hoort, maar zelfs voelt. Het comfort wordt optimaal met ruime, prettige stoelen met veel beenruimte, perfecte projectielijnen en klimaatbeheersing in de hele bioscoop. Diverse zalen worden uitgerust met event-voorzieningen voor presentaties en congressen, waardoor Pathé Zwolle ook zeer geschikt is voor de zakelijke markt.

Pathé Zwolle gaat een breed aanbod aan films vertonen. Daarnaast worden er regelmatig Pathé Events zoals Pathé Ladies en Pathé Filmfeestje georganiseerd. Ook Pathé Specials zijn te zien: unieke voorstellingen van bijvoorbeeld opera en concerten.

Pathé
Pathé
Pathé
Pathé
Pathé
Pathé
Pathé
Pathé
Pathé
Pathé directeur Lauge Nielsen

pathe zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button