EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bouw nieuw sorteercentrum voor plastic op Hessenpoort gestart

Zwolle – Met de symbolische eerste schop in de grond startte PreZero Recycling donderdag op bedrijventerrein Hessenpoort met de bouw van een nieuwe sorteerinstallatie. Vanaf januari 2020 zal in Zwolle jaarlijks ongeveer tachtigduizend ton aan lichte verpakkingen worden verwerkt. Het gaat dan om plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken (pmd).

PMD sorteren van Nederlandse huishoudens

Dit PMD wordt door Midwaste. HVC en de Combinatie Oost bij de sorteerinstallatie  aangeleverd. Het bedrijf PreZero dat al sinds 25 jaar bezig is met duurzaam grondstoffenbeheer, gaat een deel van het pmd sorteren dat door Nederlandse huishoudens gescheiden wordt. Het bedrijf koos voor Zwolle, omdat Hessenpoort goed bereikbaar is en de juiste milieucategorie heeft om afval te sorteren. Deze nieuwe fabriek levert regio Zwolle zo’n
70 banen op.

Wethouder René de Heer van Economie vindt het bedrijf PreZero een absolute aanvulling voor de circulaire economie in de regio Zwolle: “Met de investering levert PreZero een belangrijke bijdrage aan veilige afvalverwerking. Het concern draagt bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot en het opnieuw in de keten brengen van de grondstoffen.”

Victor van Dijk, directeur van ROVA is blij met de komst van de sorteerinstallatie als buurman. ROVA ziet dan ook volop mogelijkheden om tot samenwerking op het gebied van educatie en communicatie. Het is de bedoeling dat straks bijvoorbeeld schoolklassen binnen kunnen kijken bij PreZero via een balustrade boven de productie. Hiermee kan de ROVA naast hun reguliere aanbod ook de volgende stap in de circulaire economie laten zien.

 

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button