LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Jan wordt Meesterbakker Heel Holland Bakt met Oud-Hollandse Tegeltaart

Zwolle- De Oud Hollandse Tegeltaart van Jan valt in de smaak bij de jury van Heel Holland Bakt. De taart is zelfs zo goed dat het de tegelzetter uit Zwolle de titel Meesterbakker oplevert.

De opdracht was evident. In de eerste aflevering van het tiende seizoen moest er een feesttaart op tafel die paste bij deze mijlpaal. Jan bakte een drie lagen taart van 35 losse petit fourtjes, afgezet met 77 tegeltjes van Delfts Blauw marsepein en gele een blauwe viooltjes. Met bovenop een mooie 10.

De jury was lovend en kreeg er het echte Heel Holland Bakt gevoel van. Jurylid meester patissier Robèrt van Beckhoven “Dit lijkt zo eenvoudig maar dat heb je heel netjes gedaan. Een perfecte planning”.

Toch was het voor Jan de moeilijkste taart tot nu toe. “Hij lijkt heel eenvoudig maar hij is toch echt hartstikke lastig.” vertelt Jan waarop presentator André van Duin  ‘Je doet liever een badkamertje?!’ grapt. “Ja”, kaatst Jan de bal terug, “Daar ben ik ook in drie-en-een-half uur mee klaar.”

Ook jurylid en culinair publicist Janny van der Heijden is heel erg tevreden. “Ik vind het er heel mooi uitzien, maar de vulling, daar gaat het uiteindelijk om, die is super. Echt heel erg lekker.” Janny proeft een malse biscuit, sinaasappel en ook anijs, tot grote opluchting van Jan. “Een hele mooie Nederlandse combi. Ja ik vind het een hele mooie taart. ” besluit het jurylid.

Volgende week is er weer een nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt. Wil je zelf de taart bakken die Jan heeft gemaakt, click dan op onderstaande link voor het recept.

Taart met anijs en sinaasappel crèmeux

Gerelateerde artikelen

Back to top button