BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bouw hofwoningen Reggelaan officieel van start

18 levensloopbestendige woningen in Zwolse wijk Aa-landen

Zwolle – Op maandag 5 maart onthulden directeur-bestuurder Evert Leideman deltaWonen en wethouder Eefke Meijerink van de gemeente Zwolle het bouwdoek bij nieuwbouwproject Reggelaan in Zwolle. De onthulling gaf een officieel tintje aan de start bouw van de 18 hofwoningen.

Woningen De levensloopbestendige woningen hebben naast de woonkamer en keuken een slaapkamer en douche op de begane grond. Op de 1e verdieping is een ruime zolder. Deze hofwoningen zijn zeer geschikt voor senioren met een 1- en 2 persoonshuishoudens. De woningen liggen aan een binnenhofje die is voorzien van een aangelegde tuin. De woonkamer is gericht naar het binnenhofje.

 

In deze groene wijk gaan we 18 hofwoningen verhuren. Hofwonen betekent vaak meer contact en verbondenheid met buurtgenoten. Door een gemeenschappelijke tuin met hieromheen de woningen kunnen bewoners elkaar makkelijk opzoeken als zij behoefte hebben aan gezelschap. Wie wat ouder is, kan hier dus prima wonen. Evert Leideman, Directeur DeltaWonen

Energiezuinig – gunstig effect woonlasten

De woningen zijn zeer energiezuinig en krijgen een energie-index van 0,36. Naast goede spouwmuur, dak- en vloerisolatie worden er op de daken zonnepanelen geplaatst en krijgen de woningen energiezuinige installaties. Dat heeft een positief effect op de woonlasten die nagenoeg gelijk blijven.

Doorstroom

DeltaWonen wil dat woningen passend bewoond worden. Een huis moet passend zijn qua inkomen, leeftijd, huishoudgrootte en leefstijl. Daarom kijken we per project of we doorstroom kunnen bevorderen. Senioren die een eengezins- huurwoning achterlaten van een Zwolse corporatie kunnen voorrang krijgen binnen dit nieuwbouwproject. De huurwoning die zij achterlaten mag niet duurder zijn dan €710,00. Bij elk nieuwbouwproject wordt opnieuw bepaald bij welke groep woningzoekende huurders we het nieuwbouwproject extra onder de aandacht brengen.

Subsidie provincie Door de nieuwbouw aan de Reggelaan is het speelplein bij de voormalige school weggevallen. De provincie stelt een subsidie van ruim 90.000 euro beschikbaar voor de inrichting van een nieuw trapveld later dit jaar.

Versnellingsactie De bouw van de huurwoningen en appartementen is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad tot en met 2019 versneld 445 extra sociale huurwoningen bouwen. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten. Kijk ook op https://www.zwolle.nl/sociale-huurwoningen

Over deltaWonen DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in onze 15.000 woningen. DeltaWonen biedt nu en in de toekomst woon- en leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren. Duurzaamheid is voor deltaWonen één van de belangrijkste thema’s.

Gerelateerde artikelen

Back to top button