Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bouw Geert Groote flats 3 en 4 start voorjaar 2017

In maart 2016 wordt gestart met de bouw van de twee laatste flats aan de Geert Grootestraat. Het gaat om Geert Groote 3 en 4. In ieder gebouw komen 22 appartementen. De oplevering van beide appartementengebouwen staat gepland in het voorjaar van 2017.

Sloop

Op dit moment wordt de derde flat gesloopt door Boverhoff Sloopwerken. De bewoners van de vierde flat zijn voor 1 maart 2016 allemaal verhuisd. Daarna wordt ook deze laatste flat gesloopt.

Geert Groote 3

Het nieuwbouwappartementen gebouw zal aan de achterzijde balkons hebben.  Aan de voorzijde (Regelandisstraat) is een galerij. De ingang van de flat ligt aan de voorzijde, aan de kant van de Geert Grootestraat.

Geert Groote 4

De Geert Groote 4 heeft een hogere ‘plint’ waardoor de flat uit 6,5 lagen bestaan. De balkons zijn aan alle gevels gesitueerd. Bij deze flat is de hoofdingang aan de voorzijde centraal aan het parkeerplein gesitueerd.

Verleden en toekomst

De uitstraling van de nieuwe appartementengebouwen past heel goed bij de overige nieuwbouw en bestaande bouw in Dieze-Oost. De jaren ’50 uitstraling wordt ook hier toegepast door onder andere het hekwerk van de balkons, de rollagen in het metselwerk en de indeling van de ramen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button