BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bouw appartementencomplex op oude X-Ray locatie gestart

Zwolle – Op de locatie van de voormalige discotheek X-Ray komt een nieuw appartementencomplex met de naam ‘De Blijde’. Donderdagmiddag werd op het bouwterrein aan de Blijmarkt de start van de bouw gevierd met het afschieten van een confettikanon. Met het nieuwe complex is er, 18 jaar na de sluiting van de befaamde X-Ray discotheek, weer een nieuwe invulling voor deze plek.

De Blijde

‘De Blijde’ wordt een appartementencomplex met zestien koopappartementen en een aantal winkelunits aan de kant van de Papenstraat. De prijzen variëren van € 269.000,- voor een appartement tot € 609.000 voor een penthouse. Voor de bewoners kunnen straks hun auto parkeren in de inpandige parkeergarage.

Om plaats te maken voor het nieuwe complex ging half april de sloophamer in de oude X-Ray locatie tegen de vlakte. Na archeologisch onderzoek kan er nu gestart worden met de bouw. Geen gemakkelijke klus volgens projectontwikkelaar Stephan van de Plas van Loostad. “Dat heeft natuurlijk te maken met de historische plek en de moeilijkheidsgraad van deze locatie. Het zijn allemaal monumentale panden. Het moet heel secuur en met veel vakmanschap gerealiseerd worden”.

Het appartementencomplex zal naar verwachting in september 2019 het hoogste punt bereiken.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button