112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

UPDATE Boot Rondvaart Zwolle gezonken; vermoedelijk vuurwerkbom

Zwolle – De brandweer is dinsdag aan het einde van de ochtend uitgerukt voor een melding van een zinkende rondvaartboot in de stadsgracht van Zwolle.

Ter plaatse bleek de boot van Rondvaart Zwolle, aan de Harm Smeengekade, scheef in het water te liggen. Waarschijnlijk is er water in het schip gekomen. Hierop is de brandweer gealarmeerd. Eigenlijk kon er weinig meer aan gedaan worden om de boot te redden. Om te voorkomen dat olie en dergelijke zich gingen  verspreiden is een gele band rondom de boot gelegd.

Het waterschap WDO Delta is opgeroepen. Ze komen met een kraan en gaan de boot omhoog tillen en leegpompen. Dit gaat vandaag alleen niet meer gebeuren.

De eigenaar Mark Wessels was ter plaatse op het moment dat de boot kapseisde. Hij was net aan het controleren of alles er nog goed bij lag. “Normaal ligt er in de boot één emmertje aan water. Maar nu lagen er meerdere liters in.”. Hij gokt zelf op een vuurwerkbom, in ieder geval op vandalisme.

 

Het schip dat zinkende is is de opstapboot. Rondvaart Zwolle verwelkomt hier de gasten aan boord. Het schip heeft zitplaatsen op diverse niveaus en er zijn 4 toiletten aan boord aanwezig. Een deel is overdekt zodat de gasten bij regen droog kunnen wachten. Het schip vaart zelf niet. Gasten stappen later over op de boot ‘Achter de Geraniums’ of de ‘Zwerver’ voor een rondvaart of voor een eigen boottochtje op één van de te huren fluisterbootjes.

Gerelateerde artikelen

Back to top button