Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Boomfeestdag Zwolle; mooie berken, elzen en lijsterbessen voor terrein WRZV-hal

Zwolle – Op woensdag 10 november vierde Zwolle de Nationale Boomfeestdag. Ook dit jaar deden Zwolse kinderen weer mee aan de traditie van het planten van een boom. De leerlingen van de Vrije School Ridder Joris uit Westenholte plantten berken, elzen en lijsterbessen aan de randen van het parkeerterrein van de nieuwe WRZV hallen. Dat deden ze onder begeleiding van de mannen van ROVA . Wethouder William Dogger gaf om het startsein waarna hij met enkele kinderen de eerste boom plantte.

Video volgt later …

Bomen zijn van belang voor een duurzame leefomgeving. Stichting Nationale Boomfeestdag

 

 

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laten ze hen de wondere wereld van bomen te laten beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun boompje hieraan bij te dragen.

‘ieder kind een boom!’ Stichting Nationale Boomfeestdag

Natuurervaring

Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten (ieder kind een boom). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

 

 

Thema 2021: Bomen maken Gezond! Groen is het afgelopen jaar voor zowel volwassenen als voor kinderen belangrijk(er) geworden. Het wordt meer gewaardeerd, maar daarentegen levert groen ook een enorme bijdrage aan de gezondheid. In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze betere motorische vaardigheden en laten ze meer divers en creatief spel zien. In vergelijk met een ‘rode’ (school)omgeving zorgt het voor minder stress en een hoger psychologisch welbevinden van kinderen. Daarnaast concentreren ze zich beter en voelen ze zich energieker. Ook voor docenten is het fijn om les te geven in een groene omgeving. Zij hebben hierdoor een betere weerbaarheid tegen stress, en herstellen sneller van stress en aandacht vermoeidheid. Kortom, redenen te over om de speel- en leeromgeving van kinderen te vergroenen! Het thema van de Nationale Boomfeestdag-2021 is dan ook: Bomen maken Gezond!

Gerelateerde artikelen

Back to top button