112 nieuwsNieuws uit Zwolle

Bonnenregen door verkeerscontroles in Zwolle

Zwolle – De politie heeft gisteren op verschillende plekken in de stad verkeerscontroles gehouden. Dit werd gedaan omdat er steeds meer klachten binnenkwamen op het politiebureau over asociaal rijgedrag van verkeersdeelnemers. Er werden 89 bekeuringen uitgeschreven. Ook werden er twee rijbewijzen ingevorderd. De komende tijd gaat de politie vaker soortgelijke controles houden.

Onder meer in de fietstunnel onder de Blaloweg, tussen de Burgemeester Roelenweg en de Industrieweg, controleerden agenten fietsters en bromfietsers. In totaal werden er in heel Zwolle veertig boetes uitgedeeld aan fietsers zonder licht.

Op verschillende plaatsen werden alcoholcontroles gehouden. In totaal namen de agenten meer dan honderd alcoholtests af. Eén bestuurder had, ’s middags rond drie uur, al meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid alcohol achter de kiezen. Hij moest zijn rijbewijs direct inleveren. Op de Hollewandsweg raakte een andere automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij 59 kilometer per uur te hard reed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button