112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bonnenregen bij politiecontrole Hanzeboog en IJsselbrug

Zwolle – Politieagenten van het team Verkeer Oost-Nederland hebben woensdagmorgen een fiets- en bromfietscontrole gehouden bij de Hanzeboog, de rode spoorbrug over de IJssel. Gelijktijdig hield men een soortgelijke controle op de Spoolderbergweg nabij de IJsselbrug.

In totaal werden er 31 fietsers en bromfietsers op de bon geslingerd. Negen fietsers omdat ze zonder verlichting in het donker reden. Twaalf bromfietsen bleken te zijn opgevoerd. Twee bromfietsen hadden defecte verlichting en één bromfiets een niet werkende claxon. Zes bromfietsers kregen een bon omdat ze over het fietspad van de Hanzeboog reden. Ook liep er nog een bromfietser zonder rijbewijs tegen de lamp.

De controles bij beide bruggen over de IJssel werden gehouden naar aanleiding van een groot aantal klachten over het gevaarlijke rijgedrag door fietsers en bromfietsers.

Controle door politie bij de Hanzeboog. – Foto © Politie

Berkum

De verkeersagenten hielden vervolgens nog een verkeerscontrole bij de Kranenburgweg in de wijk Berkum. In totaal schreven ze daar vijftien keer een bekeuring uit. Vier automobilisten gingen op de bon omdat ze geen autogordel droegen, één voor het rijden zonder geldige APK, één voor het rijden in een onverzekerd voertuig en twee voor het vasthouden van de mobiele telefoon achter het stuur. Ook hier vertrokken weer bromfietsers met een prent op zak, onder meer voor een opgevoerde bromfiets en het rijden op een bromfiets met een niet werkende rem.

Plaats bromfiets)controle Hanzeboog bij benadering:

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button