EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bonden bereid tot hervatten cao-overleg Metalektro

Zwolle – De vakbonden willen de onderhandelingen over de cao Metalektro (grootmetaal) hervatten. Dit hebben de FNV Metaal en CNV Vakmensen aan werkgeverspartij FME per brief laten weten. De afgelopen maanden is er regelmatig actie gevoerd voor een betere CAO. Ook bij Scania in Zwolle werd tot twee keer toe het werk neergelegd, waarvan de laatste keer op 18 september. Toen werd voor 48 uur het werk onderbroken.

Omdat de vakbondsleden de voorstellen van werkgeversorganisatie FME absoluut onvoldoende vinden, willen de bonden nog een uiterste poging doen om tot elkaar te komen. De voorwaarden van FNV Metaal en CNV Vakmensen, voor de hervatting van de onderhandelingen, zijn dat de brief van de FME niet als eindbod wordt gezien en dat er onderhandeld kan worden over de verbeteringen die de metaalwerkers naar voren hebben gebracht in de bijeenkomsten, zoals de zeggenschap van werknemers over hun werktijden en een fatsoenlijke verhoging van het loon. De datum van het hervatte overleg staat nog niet vast. FNV Metaal en CNV Vakmensen zijn nog in overleg met de FME daarover.

De stakingen gaan door totdat er daadwerkelijk een cao is. Deze week is er onder andere een 72-urige staking in de regio Rotterdam Rijnmond, Alblasserwaard, Drechtsteden en Hoekse Waard. Het cao-conflict in de Metalektro duurt inmiddels negen maanden en er zijn in totaal al meer dan 38.000 stakingsdagen geteld bij stakingen door het hele land.

Gerelateerde artikelen

Back to top button