EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bokbier aan wal bij Thorbeckegracht

Bierfestival op Broerenkerkplein

Zwolle – Het eerste vaatje bokbier komt dit jaar aan wal aan de Thorbeckegracht. Schipper Mail Overbosch meert hier om 1 uur aan met zijn tjalk “Emanuel” waarna het lossen kan beginnen. Het eerste vat zal worden aangeslagen en worden uitgedeeld om te proeven op het Broerenkerkplein, waar dit jaar voor het eerst het bierfestival wordt gehouden.

Brouwerswagens

Dit jaar wordt het vat dus niet afgeleverd op het Rodetorenplein maar ter hoogte van café Het Beugeltje aan de Thorbeckegracht.  3 Brouwerswagens zullen de vaatjes rond gaan brengen naar diverse kroegen in de Zwolse binnenstad. De stadsomroeper is aanwezig evenals showband Jubal en dweilorkest De Stroatklinkers. Ook zijn er twee Jan Plezieren waarmee de bezoekers -gratis- een tocht door de binnenstad kunnen maken.

Bierbrouwers regiomarkt

Op het Broerenkerkplein is een Regiomarkt waar diverse bierbrouwers uit Zwolle e/o staan met hun eigen gebrouwen bieren. Tevens zijn er kramen met diverse streekproducten. De streekmarkt duurt tot 17.00 uur.

De deelnemende cafés zijn ’t Swolsch Café, De Pul, Public, Hessel’s café, De Hete Brij, De Gezelligheid, De Hofvlietvilla, Blocks, De Kleine, Het Refter, Het Beugeltje en Woodies. Daar zal het Bokbier feestelijk ingehaald worden met muziek en/of bijpassende hapjes.

Bokbier dag

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button