Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bogen in regenboogkleuren gaan regenboogzebrapad bij station vervangen

Zwolle – Geen regenboog zebrapad maar een regenboog boven het pad. Dat is het winnende ontwerp van de groep vierdejaars studenten Rianka, Jesse, Li-Anne, Lisanne en Sharissa van het Cibap. Het ontwerp is de vervanging van het Regenboogzebrapad dat aan de zuidkant van het station ligt en dat nu aan vervanging toe is. Het COC Zwolle, Cibap en gemeente Zwolle hadden een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuw regenboogconcept op die plek.  De studenten van Cibap zijn in groepjes aan de slag gegaan om te komen tot een nieuw concept. Vrijdagmiddag werd het winnende ontwerp, met bogen in alle kleuren van de regenboog, bekend gemaakt.

Symbool voor inclusiviteit

Volgens de wet is het Regenboogzebrapad geen officieel zebrapad en dat zorgde in het verleden voor verwarring. Het is geen officiële voetgangersoversteekplaats, maar werd wel als zodanig door voetgangers gebruikt. Er komt dan ook geen nieuw zebrapad voor in de plaats. Wel is het de bedoeling om een Regenbooguiting op deze plek terug te laten komen. Een sterk regenboogsymbool dat laat zien dat iedereen zichzelf kan zijn en mee kan doen in Zwolle.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button