112 nieuwsNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Boetes voor vissen zonder vispas op Zwarte Water, binnenstad van Zwolle en Vecht

Zwolle – Vorige week is door meerdere partners van het waterplan Kop van Overijssel een grootschalige visserijcontrole uitgevoerd. Aan deze actie werd deelgenomen door de politie, provincie Overijssel, gemeente Steenwijkerland, Hengelsport en Waterschap Drents Overijsselse Delta.

De controles werden uitgevoerd op delen van het Meppelerdiep, Hoogeveense Vaart, Zwarte Water, binnenstad van Zwolle, Vecht, Zwartemeer, IJssel en in de Wieden en Weerribben. Voor deze actie werden 4 handhavingsboten ingezet en een politieauto voor ondersteuning vanaf het land. De handhavers voerden 62 controles uit op het vissen op snoek en snoekbaars. Dit resulteerde in totaal in 5 processen-verbaal voor het vissen zonden vispas of geen schriftelijke vergunning, vissen binnen de verbodszone bij stuw Vechterweerd en vissen met levend aas. Ook werden er 4 waarschuwingen gegeven.

 

visserijcontrole © wdo delta

 

Daarnaast werden er 10 controles uitgevoerd op de bezit/aanwezigheid van de juiste zaken voor de scheepvaart zoals vaarbewijs, registratiebewijs, voorhanden hebben van brandblusser en zwemvesten. Ook kwamen de handhavers het kappen van een boom op het spoor, waarvoor geen vergunning was verleend volgens de Omgevingswet. Met als gevolg een proces-verbaal.

Leefbaarheid en veiligheid verbeteren door samen te handhaven

Al 25 jaar krijgt de leefbaarheid en veiligheid op- en om het vaarwater in de Kop van Overijssel extra aandacht van de provincie Overijssel, Rijkswaterstaat, gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland, waterschap Drents Overijsselse Delta, Politie, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Sportvisserij Oost-Nederland. Deze partijen werken hierbij intensief samen binnen het waterplan Kop van Overijssel.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button