112 nieuwsNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Boerenprotest Zwolle: drie boeren opgepakt, twee weer op vrije voeten

Zwolle – De politie heeft in Zwolle opgetreden tegen strafbare feiten die daar gepleegd werden tijdens een onaangekondigde demonstratie van boeren bij het Provinciehuis in Zwolle. Er zijn drie verdachten aangehouden voor het niet voldoen van vordering (2) en belediging (1). Twee van hen zijn inmiddels heengezonden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Dat meldt de politie in een statement.

“De politie respecteert dat mensen willen demonstreren om voor hun belangen op te komen. Demonstranten die op een ‘normale manier’ actievoeren worden daar in gefaciliteerd. Maar we zagen vanmiddag in Zwolle protesten die ten koste gingen van de veiligheid van de openbare orde  en grensoverschrijdend zijn. De wet schrijft duidelijk voor wat mag en niet mag. Zodra grenzen worden overschreden, treden we op wanneer mogelijk. Per situatie wordt gekeken naar de wijze van optreden die op dat moment haalbaar en het meest effectief is; veiligheid staat daarbij altijd voorop.

Met tractoren werden ondermeer wegen geblokkeerd. Nadat bij het provinciehuis boeren gevraagd is om een blokkade op te heffen en ze vervolgens niet voldeden aan een verordening om een blokkade op te heffen.  Daarbij werd ook een politievoertuig klemgezet door tractoren. Er is besloten de weg vrij te maken met behulp van een shovel Daarbij is één tractor van de rijbaan verwijderd. Ook is vanmiddag verboden vuurwerk in beslag genomen.”

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button