Nieuws uit ZwollePolitiekVerkeerVoorpagina

Boerenprotest zorgt voor verbondenheid op A28 Zwolle Noord

Zwolle – Dinsdagavond stonden vele belangstellenden langs de A28 om de boeren uit te zwaaien die huiswaarts keerden van het boerenprotest op het Malieveld in Den Haag. Het viaduct net voor de Lichtmis stond vol met liefhebbers. Ook hadden velen zich in de berm verschanst met hun auto om naar de stoet met tractors te kijken. Zodra de zwaailichten in het zicht kwamen sprongen de liefhebbers uit de auto om het beste zicht te hebben al langs de snelweg. Het enthousiasme werd door de boeren beloond met luide claxons.

Op het parkeerterrein van het Van der Valk hotel in Zwolle stond Jan Nabers, fractievoorzitter van het CDA in Zwolle. Hij had die middag via social media een oproep geplaatst om de boeren een warm onthaal te geven bij Zwolle. En dat was gelukt. Naast Nabers, was ook oud fietsenmaker en CDA man Van der Kamp aanwezig en waren jongeren uit het naburige Rouwveen op de oproep afgekomen. Jan Nabers: “De boeren hebben vandaag met respect voor elkaar en voor de burgerij laten zien dat boeren er toe doen. Want zonder boeren, geen dagelijks eten.”

Via Whatsapp hield de groep jongeren contact met de boeren die onderweg waren. “Ze zijn nu ter hoogte van Nunspeet”, weet de groep te melden, “maar rond half 9 verwachten we de eersten”. Even later zijn de eerste zwaailichten in zicht en wordt er luid geclaxonneerd door de boeren. Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs toeteren vrolijk terug. Voor even is het boerenprotest van iedereen!

Meer bekijken
ūüí¨ WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button