112 nieuwsNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video – Boeren willen naar gemeentehuis voor gesprek met burgemeester van Zwolle

Zwolle – De boeren zijn vertrokken vanaf het provinciehuis in de richting van het gemeentehuis. Zij willen in gesprek met de burgemeester Peter Snijders omdat ze boos zijn over de agressieve benadering van de politie. Bovendien willen ze dat de opgepakte boeren weer worden vrijgelaten.

Inmiddels zijn alle bruggen die toegang geven het het centrum afgezet met politie- en ME busjes. De boeren rijden op de singels. Sommigen hebben hun trekker geparkeerd en zijn te voet naar het stadhuis gelopen. Daar staat een complete politiemacht aan busjes en ME klaar.

Burgemeester Peter Snijders heeft zojuist een oproep gedaan aan de boeren om de aanwijzingen van de politie te volgen.

“Vandaag is er een groep boeren in Zwolle om te demonstreren. Als burgemeester sta ik voor het recht op betogen en dat zal ik ook faciliteren. Dat doen we vandaag ook.

Wat ik niet toesta, is dat grenzen overtreden worden en aanwijzingen van politie niet worden opgevolgd. Dan wordt er opgetreden. Niet alleen om de openbare orde te handhaven, maar ook om de veiligheid van bijvoorbeeld inwoners, bezoekers en demonstranten te kunnen garanderen.

Verder ben ik bereid om in gesprek te gaan met de boeren, maar het is mij volslagen onduidelijk wie de leiding heeft in deze demonstratie en wat hun wensen zijn. Als dat duidelijk is, dan ontvang ik een afvaardiging.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button