Koningsdag 2016Nieuws uit Zwolle

Boekhandel Waanders op Koningsdag gesloten – wel speciale tour tot 1 mei

Zwolle – Boekhandel Waanders in de Broeren is op Koningsdag de gehele dag gesloten. Het slotfeest van de koninklijke rondgang door Zwolle vindt plaats voor de deur van de boekhandel op het Broerenkerkplein. Door de verwachte aanloop van mensen is het voor de boekhandel in de Broerenkerk niet mogelijk om de deuren te openen.

Speciale tour

Bezoekers aan Koningsdag die toch graag de boekhandel willen bekijken kunnen zich aanmelden voor de Koninklijke arrangementen, die tot 1 mei te boeken zijn (met uitzondering van Koningsdag zelf). Dit arrangement is een speciale tour door de Broerenkerk en de directe omgeving van de oude binnenstad van Zwolle.

Broerenkerk, Thorbeckegracht, Librije

Deelnemers leren alles over de historie van de Broerenkerk en de totstandkoming van de boekhandel met horeca in dit bijzondere pand. De gids neemt de bezoekers mee langs de Thorbeckegracht met de oude stadsmuurhuisjes; de mooie oude binnenschepen en prachtige gevelstenen met de verhalen; het geboortehuis van staatsman Thorbecke; het oude Huis van Bewaring met een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog en thans omgebouwd tot hotel mag niet ontbreken in deze mini-tour. Maar ook de stadsmuur met haar torens komen ruim aan bod.

De rondleiding en wandeltour begint bij de entree van de Broerenkerk om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten bedragen € 7,50 per persoon; inclusief een kopje koffie of thee met iets lekkers.Per dag zal de groep max 15 tot 20 personen bedragen, daarom is reserveren noodzakelijk en gewenst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button