EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

BoekenVoordeel vraagt faillissement aan

Zwolle – Boekenketen BoekenVoordeel heeft faillissement aangevraagd, meldt persbureau ANP. Het bedrijf verkoopt vooral goedkopere boeken en hobbyartikelen en heeft meer dan 86 winkels in Nederland, waaronder een winkel in de Diezerstraat. De Belgische winkels vallen niet onder de faillissementsaanvraag.

Volgens ANP kwam het bedrijf door de gedwongen sluiting in de coronacrisis in de problemen en heeft de overheidssteun, de flexibele opstelling van de leveranciers en extra investeringen van de eigenaar niet geholpen. Een poging om met Nederlandse verhuurders tot een oplossing te komen, is niet gelukt. Daarom zou het volgens BoekenVoordeel niet meer verantwoord zijn om door te gaan.

In 2014 nam BoekenVoordeel nog onderdelen over van de Free Record Shop, onder meer het klantenbestand, de websites en het interieur van 36 winkels.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button