KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs

Boek De brief voor de koning als cadeau

Zwolle – Samen zorgen de PvdA, boekhandel Westerhof en de VoorleesExpress ervoor dat alle Zwolse kinderen opgroeien tussen de boeken. De jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’ is gestart. Fractievoorzitter Patty Wolthof: “Om laaggeletterdheid tegen te gaan moet je op jonge leeftijd lezen stimuleren. Daarvoor zijn mooie boeken nodig voor alle Zwolse kinderen. De brief van de koning van Tonke Dragt is zo’n mooi boek.”

In boekhandel Westerhof kan iedereen voor 3,50 het boek De brief van de koning kopen. Men kan het boek zelf kopen of weggeven, maar ook direct doneren bij boekhandel Westerhof in de Diezestraat en in Stadshagen. De PvdA en de VoorleesExpress zorgen, met een beetje hulp, dat alle basisscholen en taalarme gezinnen een exemplaar ontvangen.

Fractievoorzitter Patty Wolthof:

“Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk om mee te kunnen doen aan de maatschappij.” Patty Wolthof, fractievoorzitter PvdA Zwolle

“Naar schatting een op de negen Zwollenaren tussen de zestien en 65 jaar is laaggeletterd en heeft moeite met taal, rekenen en het omgaan met het internet. Alle kinderen verdienen gelijke kansen in het onderwijs. Kinderen die uit een gezin komen waar niet veel met ze wordt gesproken of gelezen, beginnen met een achterstand op de basisschool die vaak niet meer in te halen is. Daarom is de actie Geef een boek cadeau belangrijk.”

Exemplaar schenken

De PvdA heeft zich zelf als doel gesteld om alle Zwolse basisscholen en taalarme gezinnen een exemplaar van het boek De brief van de koning van Tonke Dragt te schenken. Daarom doet ze samen met boekhandel Westerhof en de VoorleesExpress mee aan de actie ‘Wie geef jij een boek cadeau.’ Voor 3,50 is het boek te koop bij de boekhandel. Je kunt het boek zelf kopen of weggeven, maar ook direct doneren bij boekhandel Westerhof in de Diezestraat en in Stadshagen. Dan komt het boek terecht bij de PvdA die aan alle basisscholen een exemplaar geeft en bij de VoorleesExpress, die ze weer aan taalarme gezinnen geeft.

Al eerder

Vorig jaar bezorgde de PvdA samen met de VoorleesExpress ruim 250 prentenboeken van Woeste Willem. Ook aan deze actie deed boekhandel Westerhof mee. Dit jaar zijn er twee acties. Op dit moment is gestart: De brief aan de koning van Tonke Dragt, het jeugdboek van ‘Geef een boek cadeau 2021’. Eind juni verschijnt Max en de maximonsters van Maurice Sendak als boek van de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’, te koop voor 2,50. “Ook hier gaan we zorgen dat zoveel mogelijk Zwolse kinderen een exemplaar ontvangen”, zegt Patty Wolthof.

Wil je mij alsjeblieft € 3,50 betalen voor ‘PvdA Boekenactie’ https://tikkie.me/pay/g3snc1fhae6gkcah3v2a
(Deze link is geldig t/m 17 mei)

Gerelateerde artikelen

Back to top button