Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Boeing 747 Jumbojet motor voor Deltion College

Zwolle – Het Deltion College ontving vandaag een vliegtuigmotor van Team Turbines en is afkomstig uit Engeland. De motor die normaal gesproken onder een Boeing 747 Jumbojet hangt, gaat als leermiddel ingezet worden tijdens de praktijklessen van de opleidingen Luchtvaarttechniek. Deltion College in Zwolle is één van de vijf  locaties in Nederland waar een dergelijke opleiding gevolgd kan worden. Om het gevaarte naar binnen te krijgen moesten er enkele ramen aan de voorkant van het Deltion College worden verwijderd.

Opleidingsmanager Klaas Bakker is heel blij met de motor: ‘Doordat het bedrijfsleven onderwijsleermiddelen beschikbaar stelt, kunnen we onze studenten nog praktijkgerichter opleiden’.

General Electric CF6-50 Turbo Fan

De vliegtuigmotor is de General Electric CF6-50 Turbo Fan. De motor is maar liefst 2,80 meter breed, 7 meter lang en weegt 4000 kg. Onder een Boeing 747 Jumbo Jet hangen vier van deze motoren en onder een DC-10 drie. Daarnaast wordt een afgeleide versie van deze motor gebruikt in elektriciteits- en warmtekrachtcentrales.

De General Electric CF6-50 Turbo Fan
De General Electric CF6-50 Turbo Fan

Gerelateerde artikelen

Back to top button