HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle gaan als ongeslagen herfstkampioen de kerstdagen in

Zwolle – Zaterdag 17 december 2016 speelde Heren 1 van Travelbags/HV Zwolle de laatste wedstrijd van dit van dit jaar thuis tegen Achilles HS3. Achilles heeft zich in het verleden altijd een lastige tegenstander bewezen. Met het vermogen om het spel te vertragen en dan weer af en toe op tempo te spelen, kunnen de Apeldoornse heren de wedstrijd mogelijk tot zich trekken. Met dit in het achterhoofd gaan de Zwollenaren de wedstrijd in.

Na fluitsignaal gingen de heren van goed start. De eerste aanval werd dan wel gemist, maar daarna kwamen ze langzaam op stoom. Door een paar snelle aanvallen kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Al gauw werd duidelijk dat het snelle spel van Zwolle een goed middel was om Achilles in te dammen.

Na de rust met een stand van 17-6 gingen de twee ploegen de tweede helft in. Achilles dat traag ging spelen en vermoeid raakte, probeerde zich nog te verweren. Doordat de gasten het tempo van het spel zo goed controleerden, had het af en toe negatief effect op de Zwolse heren. Dan vergaten de heren zelf het tempo te bepalen.

Zodra de heren weer zelf het regie in handen namen, werd er goed doordacht gespeeld. Dan konden de heren met mooie acties afronden en de verdediging dicht houden. Ondanks de vertragingen en het fysieke spel van de tegenstander, wisten de heren telkens de overhand te houden. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 32-14.

Zo gaan de heren ongeslagen de kerstdagen en de jaarwisseling in. De heren bedanken alle supporters voor de steun en wensen iedereen hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

In het nieuwe jaar staat op 7 januari om 20:25 uur weer de eerste wedstrijd te wachten. Dan mogen de heren het opnemen tegen het eerste team van HV Havana in Sporthal De Triangel te Lent.