Bluesworld gemistRadio gemist

Bluesworld Café met St Louis Slim gemist, 2019-12-03

Update: zondag 17 mei 2020 werd bekend dat Peter Kok de oprichter , bandleider en drummer van St Louis Slim, na een kort ziekbed plots overleden is. Geniet nog een keer met ons mee van deze geweldige band. Ook vanuit Radio Focus wensen we alle familieleden, vrienden en bekenden van Peter natuurlijk veel sterkte toe met het zware verlies.

 

De bluesavonden van Bluesworld Café zijn altijd al speciaal. Maar dinsdag 3 3 december) werd het nog extra leuk, St. Louis Slim presenteerde haar gloednieuwe CD ‘Ten’.

St. LOUIS SLIM bestaat uit vijf muzikanten met jarenlange ervaring in de blues-scene dankzij hun drukke agenda van live performances op de vele Nederlandse, Duitse en Belgische podia. De muzikanten worden beïnvloed door onder meer de Chicago blues van Muddy Waters, John Lee Hooker en Big Mama Thornton. Hun roots liggen ook in de sixties-blues van John Mayall en Paul Butterfield. In hun vertolking van de covers, gaan ze verder dan de andere performers in de blues-scene die de podia meestal frequenteren. Met hun eigen nummers hebben ze een unieke stijl gevonden. Van stevige blues tot en met prachtige, gevoelige ballads, met hier en daar een knipoog naar Glamrock.

Bluesworld Café is de live-uitvoering van het Radio-programma Bluesworld. Iedere 1ste dinsdag van de maand – tussen 20 en 22 uur – speelt er een live band in de Kleine Zaal van Hedon. De uitzendingen zijn ook live te volgen op www.rtvfocuszwolle.nl/live-radio

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button