KabelkrantKamperpoortNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Gemeente Zwolle geeft geld voor betere leefbaarheid wijk Kamperpoort

Zwolle – Door de grote hoeveelheid aan ontwikkelingen in de wijk Kamperpoort komt de leefbaarheid de komende jaren verder onder druk te staan. Dit blijkt ook uit het recente Buurt voor Buurt Onderzoek. In overleg met actieve buurtbewoners is uitgebreid gesproken door de gemeente over maatregelen om de leefbaarheid te verbeteren. Dat blijkt uit een nota die wethouder Paul Guldemond stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

De betrokkenen hebben samen met deskundige ondersteuning een overzicht opgesteld van te nemen maatregelen. Het college heeft vervolgens in de begroting 2023 voorgesteld een budget van € 200.000,–beschikbaar te stellen om die maatregelen uit te kunnen voeren. Dit gereserveerde budget wordt nu vrijgegeven om de voorgestelde projecten samen met de bewoners uit te voeren.

Aanpassingen

Het doel is om de leefbaarheid in de Kamperpoort duurzaam te verhogen, voor en door (toekomstige) bewoners. Samen met een groep actieve (georganiseerde en niet georganiseerde) inwoners van de Kamperpoort is onderzocht welke aanpassingen in de openbare ruimte gewenst zijn om op korte en lange termijn de leefbaarheid in de wijk te borgen. Er is een door de wijkbewoners gedragen voorstel uitgekomen voor maatregelen ter verbetering van met name speel- en recreatievoorzieningen, verbetering groenvoorzieningen en verbetering sociale veiligheid.

De bewoners hebben de volgende top tien van onderwerpen opgesteld waarvan zij het belangrijk
vinden dat daarin wordt geïnvesteerd.
1. Speeltuinen
2. Sportvoorzieningen
3. Overlast hanggroepen (jongeren en verslaafden) en drugsdaelen verminderen
4. Groen in de wijk
5. Ontmoeten van wijkbewoners stimuleren
6. Elbertsschool als ontmoetingsplek voor de wijk
7. Muur parkeergarage vergroenen
8. Kruidentuin bij Elbertsschool aanleggen
9. Prullenbakken toevoegen
10. Katwolderplein en omgeving aantrekkelijker maken met waar mogelijk toevoeging van groen
en andere klimaatadaptieve maatregelen in dit versteende gebied

Meer concrete projecten zijn genoemd op deze pagina.

De genoemde projecten sluiten goed aan bij Wijkopgaven (verbeteren leefbaarheid en veiligheid, alsmede versterken sociale cohesie en aandacht voor kwetsbare jongeren.) Ook sluiten zij naadloos aan bij de voorstellen die gedaan worden in de nota Kapitaalgoederen over kunnen en moeten leveren van een essentiële bijdrage aan het realiseren van een levensloopbestendige inrichting van de buitenruimte. Zwolle wil immers een buitenruimte die geschikt is voor inwoners van alle leeftijden en fysieke condities, zodat zij er veilig en comfortabel kunnen bewegen en ervan kunnen genieten. Hiermee levert ze een bijdrage aan het buitengeluk van de inwoners en bezoekers.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button