MagazineMuziekNieuws uit ZwolleVoorpagina

Blues Day bij De Nieuwe Bierton 21 februari

Zondag 21 februari 2016 – aanvangstijd 13.00 uur – locatie De Nieuwe Bierton Schellerbergweg 27 Zwolle


Bluesday / Rock The House Festival

Zwolle – Rockbands uit binnen en buitenland staan zaterdagavond 20 februari op de buhne bij De Nieuwe Bierton in Zwolle. De artiesten spelen om geld in te zamelen voor het KWF.

Line-Up bij de Nieuwe Bierton

Deze middag kent een prachtige line-up van bluesartiesten en bands:
Bevestigd : King of the World, The Veldman Brothers, JJ Sharp Band, The Blues Connection, Blauwd en Tin Pan Alley. En op het laatste moment bevestigd: Rob Orlemans & Half Past Miidnight

King of the World

Sinds de oprichting begin 2012 van “(K)ing (O)f (T)he (W)orld“ (Ruud Weber (leadvox/bgtr , Fokke de Jong (drs/bvox), Govert van der Kolm (Hammond/bvox) en Erwin Java (gtr) ) is het snel gegaan met deze Nederlandse blues-, rhythm & rootsband.
In minder dan 3 jaar tijd heeft deze groep via de albums “Can’t Go Home” en “KOTW” zijn plek in het Nederlandse bluescircuit opgeëist. Beide albums vielen louter lovende reviews ten deel , zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers.
Info De Nieuwe Bierton

The Veldman Brothers

Het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene.
Vijf albums en de nodige awards heeft de band inmiddels op zijn naam staan. In 2011 werden The Veldman Brothers onderscheiden met de Dutch Blues Foundation Award voor beste band. Het album Livin’ by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. De band heeft een nieuwe drummer!

Blues Day banner bottom

JJ Sharp Band

Bluesman van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring in diverse succesvolle formaties o.a.: Mountbatten, Blazing Aces en OBERG, maakt na 10 jaar als frontman, zanger, harmonicaspeler, componist en de motor van de Twelve Bar Blues Band een doorstart met een nieuw repertoire en een verrassende bezetting.

The Blues Connection

Bluesrock band uit Zwolle.  Leden: Hans Pol : Zang, gitaar William Nijdam : Basgitaar, zang Ype van der Kooi : gitaar, zang Erik Klip : drums

Info De Nieuwe Bierton

Blauwd

BLAUWD wil via hun naam en muziek hun Zuidoost Drentse Rhythm & Roots & Blues muziek nog beter op de kaart zetten!” De Nederlandstalige band BLAUWD maakt muziek waarmee ze terug gaan naar de oorsprong van hun eigen roots. De BLAUWD roots komt van de goede grond van Zuidoost Drenthe, het veengebied. Er is een BLAUWD-verbond met de geschiedenis en identiteit van het veengebied.

Tin Pan Alley

De band Tin Pan Alley bestaat uit 6 muzikanten die allemaal de blues op een geheel eigen wijze vorm geven. Monique (voorheen frontvrouw van de Kid Lazy Band) geeft met haar zware blues stem een bezielende en meeslepende uiting aan ieder blues nummer. De muzikanten van Tin Pan Alley staan garant voor een avondje lekkere bluesmuziek, waarbij het er soms stevig aan toe kan gaan, maar waarbij ook zeker de liefhebber van de rustige en meeslepende blues aan zijn trekken zal komen


Kaartverkoop : voorverkoop 10 euro – Aan de deur : 12,50 euro

Info De Nieuwe Bierton

Blues Day banner bottom

Gerelateerde artikelen

Back to top button