Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bloemen plukken in de Jeugdtuinen Zwolle

Zwolle – Vanwege het Corona-virus is er dit jaar een andere invulling aan de Zwolse Jeugdtuinen gegeven. Waar normaal gesproken ongeveer 250 kinderen een tuinseizoen lang groenten, fruit en bloemen verbouwen met hulp van de Jeugdtuinvrijwilligers en de tuinmannen van ROVA, hebben de jeugdtuinen dit jaar moeten besluiten niet samen te gaan tuinieren.

De voorbereide Jeugdtuinen zijn vervolgens ingezaaid met een bloemenmengsel en er zijn aardappels, uien en sjalotten gepoot. Vorige week brachten drie van de tuinmannen al ruim 1500 kilo aardappelen naar de Zwolse Voedselbank. Over ongeveer een maand zijn de uien en sjalotten klaar om geoogst te worden en ook deze zullen aan de Voedselbank worden overgedragen.

De aardappels, uien en sjalotten die zijn gepoot worden overgedragen aan de Voedselbank in Zwolle. Op vrijdag 3 juli brachten de tuinmannen al meer dan 1500 kilo aardappels en overhandigden deze aan mevrouw Fenny Ensing, voorzitter van de Zwolse Voedselbank. “Wij zijn ontzettend blij met deze enorme hoeveelheid aardappelen. Het is een vers en gezond product waar iedereen wat aan heeft.” De uien en sjalotten worden in augustus geoogst.

De kinderen die zich in februari aangemeld hadden zijn vervolgens uitgenodigd om elke donderdag in de zomervakantie bloemen te komen plukken. Donderdag was de eerste gelegenheid om bloemen te plukken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button