Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Bloembollen voor bijen op het schoolplein

Nieuwe actie Groene Loper Zwolle

Zwolle – Hoe leuk is het als er straks allemaal bloeiende krokussen, sieruien, blauwe druifjes en tulpen op het schoolplein bloeien? Dat kan door met je klas of groep mee te doen aan de bloembollenactie van Groene Loper Zwolle. Klassen of scholen die meedoen ontvangen 50 biologische bloembollen (boeren krokussen, blauwe druifjes, sieruien en tulpen) die samen met de kinderen dit najaar in de grond of in bloembakken moeten worden gepoot. Daarna is het alleen nog maar wachten tot het voorjaar wordt. Samen met de bloembollen krijgt de school er ook een leuke lesbrief bij, zodat in de klas aandacht besteed kan worden aan bloembollen en bijen.

Als het na een koude winter weer wat warmer begint te worden en de lente aanbreekt, komen ook de eerste planten boven de grond tevoorschijn. Meestal zijn bloeiende bloembollen voor bijen de eerste mogelijkheid om vers stuifmeel te halen. Daarom zijn bloembollen dus belangrijke planten in het vroege voorjaar. Ze voorzien bijen zowel van stuifmeel voor hun broed, als van nectar om honing van te maken. Bijen bestuiven onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Daarom zijn bijen hele belangrijke dieren voor ons en zijn bloeiende bloembollen in het voorjaar meer dan welkom.

 

De bloembollenactie is één van de activiteiten onder de paraplu van Groene Loper Zwolle. Groene Loper Zwolle is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door provincie Overijssel en gemeente Zwolle.

Aanmelden
Scholen, kinderdagverblijven en BSO’s uit Zwolle kunnen zich tot 9 november opgeven voor deze bloembollenactie via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button