112 nieuwsNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleStadshagenVoorpaginaWeer

Bliksem verwoest grote boom in Frankhuis Stadshagen

Zwolle – Dinsdagavond rond half acht zijn diverse bewoners in Stadshagen geschrokken van een harde knal. Tijdens het onweer sloeg de bliksem in de grote boom nabij de Frankhuisweg en Frankhuizerallee. De brandweer rukte uit maar hoefde niet in actie te komen.

Sappen in boom koken binnen één seconde

Door de inslag werd de boom totaal verwoest. De stam werd in tweeën gespleten en stukken hout werden tientallen meters weg geslingerd. “Mensen moeten bij onweer altijd uit de buurt van bomen blijven,” zegt een woordvoerder van de brandweer. “Slaat de bliksem eenmaal in bij een boom dan koken de sappen binnen één seconde en wordt de sapstroom ineens stoom. Door de verhitting zetten de bast- en houtvaten waar de sappen doorheen stromen met een enorme knal uit. Hierdoor worden zijtakken en stukken hout soms tot wel vierhonderd meter weggeslingerd.”

De ROVA heeft woensdagochtend de schade bekeken. De restanten van de boom worden weggehaald.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button