112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Blikschade en verkeerschaos door aanrijding op Zwartewaterallee

Zwolle – Een aanrijding tussen een vrachtwagen en personenauto op de Zwartewaterallee heeft maandagmiddag een verkeerschaos veroorzaakt in Zwolle. Bij de aanrijding ontstond flinke blikschade. Niemand raakte gewond.

Beide voertuigen reden tegen kwart voor vijf vanaf de Katerdijk rechtsaf de Zwartewaterallee op. De personenauto wilde op de Holterbroekerbrug naar de linkerrijbaan en zag daarbij de vrachtwagen over het hoofd. De vrachtwagenchauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen.

“Ik stond op de Katerdijk al op de linkerbaan voorgesorteerd. De personenwagen stond toen rechts naast me,” vertelt de vrachtwagenchauffeur. “Op de brug kwam hij opeens naar links. Ik remde wel direct maar je bent dan al te laat. Gelukkig was ik leeg want dat scheelt nogal in de remweg en vol druk je ook nog al wat door.” De geschrokken chauffeur is vooral blij dat niemand gewond geraakt is.

Ook de bestuurder van de personenauto is flink geschrokken. Hij is net als zijn passagier en een hond ongedeerd gebleven. “Ik ben ontzettend geschrokken. Het was een enorme klap,” zegt hij terwijl hij wijst naar de met glas en brokstukken bezaaide Zwartewaterallee.

Ondertussen ontstaat er een lange file op de Blaloweg. De politie heeft de beide rijbanen vanaf de Katerdijk richting de Aa-landen afgesloten. Alle verkeer  vanaf de Blaloweg wordt de Katerdijk opgestuurd. Het verkeer komende vanaf de Katerdijk moet de Blaloweg op. Ook de lijnbussen richting Deltion worden de andere kant opgestuurd. “De vrachtwagen staat te ver naar het midden om het verkeer nog door te laten rijden,” zegt een politieman. “Beter even de rijbanen dichtgooien dan dat er dadelijk een andere auto op de vrachtwagen knalt.”

Plaats op de kaart bij benadering:

Tags
Meer bekijken
CRAFT Benelux Sportswear
Back to top button