Bluesworld

Blazing Hank & the Blues Bullets in Bluesworld Café

Zwolle – De maand is alweer bijna voorbij en dat betekent automatisch dat het komende week de ‘eerste dinsdag van de maand is’. Bluesliefhebbers weten dan genoeg. Op die dinsdagen zorgen Tonio en Cor er namelijk voor dat je wel naar Grand Café Milligers moet gaan. De horecagelegegenheid wordt dan namelijk omgetoverd in een heuse bluestempel. Deze maand – op 2 april – zijn Blazing Hank en the Bluesbullets te gast.

Bluesworld Café
Iedere 1ste dinsdag van de maand
Live vanuit Grand Café Milligers én live op Radio Focus
luister hier live mee

Blazing Hank and the Blues Bullets is een Drents/Groningse viermans-bluesformatie. Ze spelen ”rocking” Chicago old school R&B, maar in uptempo style. Voornamelijk gebaseerd op de boogie roots vormt dit de basis van hun setlist. Maar er zijn ook sidesteps naar andere stijlen. Met hun vieren smeden ze ieder vanuit hun jaren aan ervaring in blues en bluesrock scene deze uitersten dan ook met gloed en passie aaneen. ” Teasing the public a’ little ” is vaak de bescheiden entertainment knipoog van Henk zijn alter ego ” Blazing Hank ” Want optreden doe je samen met het publiek, zoals hij zelf zegt. Na elk optreden een enthousiast en prettig verbijsterd publiek en dampend podium achter latend, is dan ook ” The blues mission of the band” In een recensie werd het optreden ooit eens omschreven als, ‘Een ongepolijste dampende blues act, waarbij je niet stil kunt blijven staan. Verplichte kost dus voor iedere Bluesbrother and Sister.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button