EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Blauwvingerdagen pakt uit met veel meer kramen en randprogramma

Zwolle – Het aantal kramen tijdens de Blauwvingerdagen is dit jaar aanzienlijk uitgebreid. Met bijna 300 kramen, vergeleken met de 170 á 200 van de afgelopen jaren is het met recht  de grootste braderie van Nederland. Maar dit jaar heeft organisator het ZwolleFonds ook het randprogramma om de braderie heen flink uitgebreid.

Janine de Vries organiseert voor het ZwolleFonds de Blauwvingerdagen en is enthousiast over de uitbreiding. “Er zijn dit jaar meer aanmeldingen van binnenstadondernemers, wat betekent dat we minder externe deelnemers nodig hebben,” Een mooie ontwikkeling wat de belangenbehartiger van de binnenstadondernemers betreft. “Een positief teken”, stelt de Vries. “We willen graag onze eigen stad en ondernemers in de schijnwerpers zetten.”

Grote Kerkplein: creativiteit en gezelligheid

Naast de uitbreiding van de kramen is er ook het randprogramma flink uitgebreid. “We hebben het Grote Kerkplein erbij betrokken, met een uitgebreide programmering die veel jonger publiek moet aantrekken” Het plein achter de Grote Kerk, wordt volgens De Vries “een bolwerk van creativiteit en gezelligheid”. Zo vind je er straks bijvoorbeeld striptekenaars en illustratoren die net afgestudeerd zijn van arTEz. Zij gaan hun eigen werk verkopen. Maar ook een vintage markt met kleding, vinyl en kappers die een jongere doelgroep moeten  aantrekken. Uiteraard is er ook muziek.

 

Propgramma

Naast de artistieke markt op het Grote Kerkplein, wordt er een Brocante Markt georganiseerd op de Melkmarkt, in samenwerking met Vitalis. Deze markt vindt plaats op alle Blauwvingerdagen: 3, 10, 17, 24 en 31 juli. “Het is echt de moeite waard om vroeg te komen voor de beste koopjes,” merkt Meijerink op. “Mensen beginnen al rond zes uur met de opbouw, en er zijn dan al ook al vroeg bezoekers aanwezig.”

Genoeg koopwaar en handel dus, maar er worden ook nog allerlei andere activiteiten georganiseerd. Van dansuitvoeringen door de Blue Wolves, straattheater, clowns en workshops voor kinderen. En er zijn  informatiestands van de gemeente en de Climate Campus.

Wil je het programma bekijken? Click dan op de blauwe knop!

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren