Kunst & CultuurNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Blaudzun, Kensington, Waylon en Jett Rebel op Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – Blaudzun en Kensington zijn de hoofdacts op het bevrijdingsfestival Overijssel dit jaar. Zij zullen de laatste uren vullen op het hoofdpodium in Park de Wezenlanden in Zwolle. Ook Waylon, Jett Rebel, dBAZZOOKAS en Dany Vera treden op op het hoofdpodium.

Dit maakte organisator Niek van der Sprong producties donderdagavond bekend.

Ook op andere podia een mooie line-up met ondermeer: Ferocious Dog, Joanne Shaw Taylor, LAKSHMI, Singlefeestje, Son Mieux, Textures, THE COOL QUEST en Txarango.

 

via GIPHY

Blaudzun

Wie in 2014 actief de Olympische Spelen volgde kent hem ongetwijfeld: Blaudzun. Maar wellicht ken je hem al van eerder, want in 2012 speelde Blaudzun voor het eerst op BFO!

Album ‘Heavy Flowers’ is het begin van de doorbraak van Johannes Sigmond, ook wel Blaudzun genoemd. Geïnspireerd door de onbekende Deens wielrenner Verner Blaudzun. Gewoon omdat de naam goed klonk. In de eerste week kwam hij binnen op nummer 4 in de Album Top 100 en sindsdien was Johannes’ agenda voor de volgende twee jaar ingevuld. Uitverkochte tours, shows op alle grote festivals en tussen de bedrijven door haalde hij de nodige awards op.

Kensington

Na 12 jaar staat de grootste rockband van Nederland eindelijk in Zwolle tijdens Bevrijdingsfestival Overijssel. Uitleggen wie Kensington is, hoeven we natuurlijk niet meer te doen. De afgelopen jaren kon je bijna niet om deze mannen heen. Hun singles ‘War’, ‘Riddles’, ‘Do I Ever’ en ‘Sorry’ behoren tot het meubilair op de radio. Met vier albums vol stadionhits hebben ze een gigantische live reputatie opgebouwd, vol confetti en pyro’s. Boffen wij even dat ze dit meenemen naar het Wezenlandenpark!

Programma BFO `17

 

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button