MagazineMuziekTheaterVoorpagina

Binnenstad Zwolle één groot theater tijdens Zwolle Unlimited

Zwolle Unlimited, het festival waarbij de stad veranderd in één groot theater,  is volgend weekend (5, 6 en 7 juni) te vinden in de binnenstad van Zwolle.

Tim Knol, Typhoon, Rico, Fay Lovsky

Dit jaar komen grote namen voorbij zoals Circus Ronaldo, Factoria Circular, Rico & Typhoon, Tim Knol, Esther Groenenberg, Jan Blake en Daniel Morden.

Maar dat is niet alles. Want je kunt smullen op het Smulerf, alles om je heen vergeten omdat  je helemaal opgaat in het verhaal van de verteller. In een deuk liggen om een straattheaterartiest die het publiek voor de gek houdt. Of juist ontroerd raken van alle mooie liedjes die de singer-songwriters zingen en misschien wel lekker snuffelen op de boekenmarkt op zondag. Het kan allemaal tijdens Zwolle Unlimited. Een mix van veel verschillende, gezellige, mooie, grappige en boeiende acts waarbij de stad samengebracht wordt tot een grote culturele eenheid voor jong en oud.

Visje uit de rookton

Een element dat dit jaar nieuw is bij Zwolle Unlimited is het eerder genoemde Smulerf. Op het Smulerf kan men genieten van o.a. heerlijke biologische frieten van de Frietfiets en van een varkentje aan het spit. Aanschouw zelf hoe  de IJsacademie ijsjes maakt van vloeibare stikstof of neem een visje uit de rookton. Dit is niet alleen erg leuk en lekker maar ook nog eens helemaal biologisch. Dé plek om onder het genot van een hapje en/of drankje even alle indrukken van het festival op je in te laten werken.

Highlights

Voor kinderen is een speciale plek gecreëerd waarbij allemaal leuke activiteiten te doen zijn zoals bamboestiek, percussie workshops en voorstellingen van bijvoorbeeld Hakim, bekend van zijn rol in Sesamstraat. Verder wordt er op de donderdag voor het festival druk gedebatteerd in het Strobalentheater bij een debat over geluidsoverlast die de Partij van Cultuur heeft georganiseerd. Hieraan kan iedereen meedoen. Laat op de zaterdagavond is er een nachtvoorstelling, ook in het Strobalentheater. Luisteren naar een oerverhaal over angst, geweld en verzet, een sterk verhaal met een actuele betekenis. Een breed scala aan activiteiten en voorstellingen  op Zwolle Unlimited waarbij  er voor ieder wat te vinden is.

Download programma magazine

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button