EconomieNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Binnenkort betaald parkeren op alle zondagmiddagen

Zwolle – Vanaf medio oktober gaan bezoekers van de Zwolse binnenstad en schilwijken ook op zondag betalen voor het parkeren, zo stellen burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. Als de raad instemt met de nieuwe parkeerregels moeten bezoekers aan de binnenstad en de wijken daaromheen voortaan betalen als ze op zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur parkeren op straat of in een gemeentelijke parkeeraccommodatie.

Deze zomer heeft de gemeenteraad de nieuwe regels voor de winkeltijden vastgesteld. Vanaf 1 augustus mogen alle ondernemers zelf kiezen of ze open willen zijn op zondag of niet. Daarmee zijn feitelijk de (vijftien) aangewezen koopzondagen afgeschaft. Dat heeft ook gevolgen voor het parkeren in het centrumgebied.

Parkeerregels op zondag

Burgemeester en wethouders stellen daarom nu aan de gemeenteraad voor de parkeerregels te wijzigen en de regels omtrent betaald parkeren uit te breiden naar alle zondagmiddagen. Nu in Zwolle de winkels elke zondag open mogen zijn, is het nodig om het parkeren in goede banen te leiden en overlast in de binnenstad en de wijken daaromheen te voorkomen.

Medio oktober

Het betaald parkeren gaat in zodra de gemeenteraad een besluit heeft genomen over de nieuwe parkeerregels, naar verwachting in de tweede helft van oktober.

Bezoekersvergunningen

Omdat ook bezoekers van vergunninghouders voortaan op zondag moeten betalen, stellen Burgemeester en wethouders voor het aantal gratis uren per week voor een bezoekersvergunning uit te breiden. Bezoekers van vergunninghouders in de binnenstad kunnen dan maximaal 8 uur per week gratis parkeren, in de schilwijken is dat maximaal 18 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button