Kunst & CultuurNieuws uit ZwollePodcastsVoorpagina

Bijzondere fototentoonstelling in Park Eekhout Zwolle

Verhalen over de band met 'de Oost' in Ogen die Spreken

Zwolle – Ruim 1 op de 5 Nederlanders heeft een min of meer rechtstreekse band met Nederlands-Indië. Hetzij dat ze echte familiebanden hebben met Indisch bloed, hetzij dat er in familie iemand is die ooit in ‘de Oost’ werkte. Nadat de koloniale periode was afgelopen, verhuisden velen vanuit het voormalig Nederlands-Indië naar Nederland om zich hier voorgoed te vestigen. Ondertussen betekent dit dat er al vier generaties Nederlanders rondlopen met die gezamenlijke achtergrond. Toch kennen velen de verhalen die bij die achtergrond horen niet. Een bijzondere fototentoonstelling – met de naam ‘Ogen die Spreken – moet daar verandering in brengen.

Op 7 oktober opent stichting Budi Santoso die tentoonstelling in Park Eekhout. Roy van Veen was betrokken bij de samenstelling van de tentoonstelling en de bijbehorende mini-documentaires. In Zwolle Actueel vertelde hij waarom het voor iedereen zo belangrijk is om deze verhalen tot zich te nemen.

meer informatie over Ogen die Spreken is te vinden onder deze knop
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Lees ook

Back to top button