LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bijzondere doop in de stadsgracht van Zwolle

Zwolle – Zondag vond er een bijzondere doopdienst plaats bij de Plantagekerk aan de Ter Pelwijkstraat in Zwolle. Binnen werden er tijdens de dienst vijf kinderen gedoopt. Buiten vond direct aansluitend aan de dienst een volwassendoop plaats in de stadsgracht.

De kerkgangers van de Plantagekerk stonden rond het water en op het kerkbrugje om te zien hoe een jonge vrouw onder water ging voor de doop. Ze werd daarin bijgestaan door Predikant Ds. Jos Douma van de Plantagekerk die de doopdienst voorging.

Dopen van volwassenen komt niet zo vaak voor, laat staan in een stadsgracht. Toch heeft het dopen in water een Bijbelse betekenis. Johannes de Doper doopte Jezus ook in het water van de rivier de Jordaan volgens het Evangelie van Matthéüs.

 

 

Plantagekerk Zwolle
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button