Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Een bijzondere beurs in de Grote Kerk: de kunststripbeurs

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Zaterdag haalde kunstruimte Het Langhuis een bijzondere stripkunstbeurs naar Zwolle. Niet struinen langs vele dozen met oude stripboeken, maar direct contact met de daadwerkelijke stripkunstenaars. Zo’n veertig onafhankelijke stripmakers waren zaterdag in de kerk te vinden, om hun werk te laten zien, te verkopen en natuurlijk een praatje te maken met de bezoekers.

Relatief veel stripkunstenaars wonen in de buurt van Zwolle. Dat komt omdat de ArtEZ-hogeschool de enige school is die een hbo-opleiding gericht op beeldverhalen aanbiedt, met de opleiding ‘Comic Design’.
De beurs wist in elk geval de aandacht van de Zwollenaar te trekken. Al binnen een uur nadat de deuren van de grote kerk waren geopend waren er al meer dan honderd bezoekers.

Reden om het festival in deze vorm in Zwolle te organiseren is omdat het comicfestival Inktvingers in Zwolle wordt georganiseerd. Dat betekent dat er de komende tijd heel veel op het gebied van de stripkunst in Zwolle staat te gebeuren. Ben je benieuwd wat allemaal? Kijk dan op www.langhuis.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button