HoltenbroekNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Bijzonder restaurant in Holtenbroek opent deuren

Zwolle – Wethouder Michiel van Willigen heeft donderdagmiddag bij SBO Facet in Holtenbroek een bijzonder restaurant geopend. Leerlingen van de school koken en bedienen buurtbewoners.

Juf Clementia Postma van de praktijkgroep wilde behalve dat de kinderen met zelfvertrouwen hun eigen talenten ontdekken door te koken en te serveren in het restaurant ook iets voor de buurt doen. Buurtbewoners leren op deze manier de kinderen en Facet kennen maar de buurtbewoners ontmoeten ook andere buren die ze nog niet kenden.

Een half jaar geleden opperde juf Clementia dit plan tijdens een bezoek van Van Willigen aan de school. De wethouder reageerde enthousiast en adviseerde haar om het gewoon te gaan doen. Samen met Delta Wonen, Travers Welzijn en het wijkteam Oost van de gemeente Zwolle is vervolgens de daad bij het woord gevoegd. Donderdagmiddag om 12 uur kwamen de eerste Holtenbroekers naar de school. Ze lieten de broodjes gezond, zelfgemaakte kippensoep en broodjes met bal gehakt goed smaken. De buurtbewoners spraken gelijk maar af om de volgende keer weer te komen als het unieke restaurant open is.

De kinderen genoten ook met volle teugen van de gasten. Vrolijk en beleefd brachten ze eten en drinken naar de tafels met buurtbewoners. Zelfs met de hand de afwas doen kon de pret niet drukken.

Foto’s © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button