Kunst & CultuurLevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bijzonder kunstwerk voor Hospice Zwolle

Zwolle – Hospice Zwolle werd afgelopen week verrast met een bijzonder kunstwerk. De Zwolse Anna Stroeve (10) is één van de maaksters en kwam het schilderij persoonlijk overhandigen.

Anna zit sinds kort in het testteam van Kidsweek, de weekkrant voor kinderen. Het team test van alles – dagjes uit, allerlei spullen en lekkere dingen – en geeft er zijn mening over. Om elkaar wat te leren kennen, werkten de kinderen een middag samen aan vijf schilderijen die uiteindelijk naar goede doelen zouden gaan. Ieder kind had daarvoor zijn eigen goede doel genoemd en voor Anna was dat Hospice Zwolle, dat ze kende via haar vader DJ Hans Stroeve. De verrassing was groot toen bleek dat Anna ‘haar’ schilderij ook daadwerkelijk aan het hospice mocht overhandigen. Afgelopen vrijdag was het zover.

Waarom Anna voor Hospice Zwolle koos? “Hier zijn mensen die niet meer zo lang te leven hebben. Het zou leuk zijn als ze dan naar een vrolijk schilderij van kinderen kunnen kijken.”

Samen met één van de gasten nam coördinator Joke Boerma het schilderij in ontvangst. Joke is er erg blij mee. “Het is een prachtig kleurrijk kunstwerk geworden, waar we een mooi plekje voor gaan zoeken.”

 

v.l.n.r. Gast van Hospice Zwolle, coördinator Joke Boerma en Anna Stroeve
v.l.n.r. Gast van Hospice Zwolle, coördinator Joke Boerma en Anna Stroeve

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button