Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Bijna helft Zwolse brievenbussen wordt weggehaald

Zwolle – Meer dan 36 brievenbussen zullen uit het Zwolse straatbeeld verdwijnen als gevolg van een bezuinigingsactie van PostNL. Op dit moment past PostNL het netwerk van brievenbussen aan. “In Nederland worden steeds minder brieven verstuurd. Daarom worden er in het hele land brievenbussen verwijderd of verplaatst naar een goed bereikbare locatie” , zo laat de postorganisatie weten.

Vanaf vrijdag 22 september 2017 start de weghaal actie van PostN voor Overijssel. “Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen we of verplaatsen we naar plaatsen waar veel mensen komen. Uitgangspunt is dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. “,  zo laat PostNL weten.

42 % van de Zwolse brievenbussen verdwijnt

Van de in totaal 85 brievenbussen in Zwolle blijven er 49 over. De overige 36 worden weggehaald. Dit komt neer op zo’n 42 % van het totale aantal brievenbussen in de stad,  Ook komen er drie nieuwe brievenbussen bij.  In een wijk als  Aa-landen, waar relatief veel oudere mensen wonen, worden 4 van de in totaal  6 brievenbussen verwijderd.

De postwet

PostNL is verplicht zich te houden aan de Postwet.  Hierin staat dat in plaatsen met meer dan 5.000 inwoners is er binnen een straal van 1.000 meter een brievenbus te vinden. Hiervoor was de afstand 500 meter. En in plaatsen met minder dan 5.000 inwoners is dat 2.500 meter.

Wil je weten of jouw buurt brievenbus wordt verwijderd? Click dan door voor het Zwolse overzicht. 

Brievenbussenoverzicht Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button