EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bijna 8 ton subsidie voor 2 Zwolse innovatie projecten

Zwolle – De EU, het Rijk, Gelderland en Overijssel investeren samen in slimme en duurzame innovaties in Oost-Nederland. Vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stellen zij 10,5 miljoen euro beschikbaar voor 13 innovatieprojecten, waaronder twee projecten uit Zwolle.

Proeftuin Recycling – Future Proof Polymers

De Proeftuin Recycling, Future Proof Polymers gevestigd op het Polymer Science Park in Zwolle krijgt een subisdie van 132 duizend euro. In Nederland is geen locatie te vinden waar wetenschap en bedrijfsleven op systematische wijze samenwerken om kunststofrecycling verder te brengen. De Proeftuin Recycling – Future Proof Polymers in Zwolle is het eerste initiatief waar dit gedaan zal worden. Het is een fysieke-werkplaats, waarin experimentele ontwikkelingen omtrent kunststof recycling en de inzet van recyclaat in productie aangepakt worden. Het is een toegankelijke plek waar het bruist van ideeën en nieuwe producten en processen ontstaan.

LEAP (Low Emission Application of Powdercoating)

LEAP krijgt een subsidie van bijna 772 duizend euro. In dit project wordt een nieuwe poedercoatingtechnologie op basis van nieuwe kunstharsen, nieuwe verfformuleringen en nieuwe methoden en technieken voor processing, toepassen en uitharden ontwikkeld. Basis van de nieuwe technologie is de ‘low bake’ poedercoatings die op lagere temperaturen (110-1200 Celsius) uitharden. Hierdoor komt poedercoating ook beschikbaar voor het industrieel coaten van temperatuurgevoelige ondergronden, zoals hout en kunststof.

Eigen investering

De EU levert een bijdrage van 5,5 miljoen aan de 13 projecten, het Rijk 3,5 miljoen en de provincies 1,5 miljoen. De bedrijven investeren zelf 16 miljoen in de projecten. Met elkaar een investering van 26 miljoen euro in de economie in Oost-Nederland.

Banenmotor

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijssel: ‘Het MKB is dé banenmotor van Oost Nederland. Een aantrekkelijk vestigingsklimaat, een innovatief en concurrerend bedrijfsleven en nauwe samenwerking tussen MKB en kennisinstellingen, daar zetten wij met elkaar de schouders onder! Zo ontwikkelen wij een sterke regionale economie en stimuleren wij de werkgelegenheid.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button