EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bijna 450 ontslagen V&D- en Perry Sport medewerkers in Regio Zwolle

Zwolle – Door het recente faillissement van de V&D hebben in de Regio Zwolle 287 mensen hun baan verloren. Ook de perikelen rondom de Perry Sport hebben 160 ontslagen tot gevolg gehad. Dit blijkt uit informatie van de gemeente Zwolle.

UWV bijeenkomsten

Al deze mensen moeten op zoek naar een nieuwe baan. Daarom heeft het UWV vanaf januari een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor de ontslagen medewerkers. De mensen kregen informatie over betalingen en de aanvraag van een WW uitkering.

Horeca, distributie, callcenters

Maar ook voor individuele hulp kunnen de oud retail medewerkers bij het UWV aankloppen. Zo worden specifieke trainingen aangeboden voor 50plussers en kunnen mensen gebruik maken van persoonlijke gesprekken en bemiddeling. Naast het gericht zoeken naar werk binnen de retailsector, wordt ook naar de mogelijkheden daarbuiten gekeken, zoals horeca, distributie of callcenters. Bij- of omscholing van het personeel kan hiervan ook onderdeel uitmaken.

Gemeente, UWV en werkgevers werken samen

De UWV en de gemeenten in de regio Zwolle werken samen met anderen om de mensen weer aan een baan te helpen. Vakbonden en werkgevers nemen hierin al hun verantwoordelijkheid om bijvoorbeeld het schoonmaakpersoneel over te nemen. Brancheorganisaties zorgen ervoor dat ontslagen leerlingen in een leerwerktraject (BBL) een nieuwe opleidingsplek kunnen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button