KabelkrantNieuws uit ZwolleTweede Kamer Verkiezingen 2021

Bijna 15.000 Zwolse ouderen mogen per post stemmen

Zwolle – Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen mogen kiesgerechtigde 70-plussers per post stemmen. Dit zijn ruim 15.000 Zwolse ouderen. (heel Nederland: 2,4 miljoen inwoners). In totaal zijn in Zwolle 99.640 mensen kiesgerechtigd (heel Nederland naar schatting 13,2 miljoen mensen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Als een van de maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus te verkleinen, mogen kiesgerechtigden die op de verkiezingsdag 70 jaar of ouder zijn dit jaar per post stemmen. Dit zijn in Zwolle om 14.660 mensen (heel Nederland bijna 2,42 miljoen mensen), wat neerkomt op bijna 15 procent van het totaal aantal kiesgerechtigde.

Als u per brief gaat stemmen, kunt u in de door de gemeente verzonden instructie lezen hoe dat in zijn werk gaat. Uiteindelijk moet de briefstem, samen met uw ondertekende stempluspas terug gestuurd worden in de bijgesloten retourenveloppe. Briefstemmers kunnen hun stem uiterlijk vrijdag 12 maart – vóór de brievenbus gelicht is – opsturen. Daarna kan de briefstem alleen nog afgeven bij één van de stemlokalen.

14,7 % van de kiesgerechtigde Zwollenaren is 70-plusser en mag dus per brief stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen 2021. Bron: CBS

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button