112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bibliotheek Zwolle Zuid langer dicht door brand

Leners en lezers kunnen elders in Zwolle terecht

De brand in de vestiging van Stadkamer in Zwolle Zuid vorige week vrijdag krijgt een vervelend staartje. Door reinigings- en herstelwerkzaamheden blijft deze vestiging nog 1 à 2 weken gesloten voor het publiek. Voor alle bibliotheekzaken kan men in Stadkamer Centrum of een van de andere vestigingen terecht. Ook de reserveringen in Zuid komen, zij het met enige vertraging, in Centrum te staan. Op de website lezenenlenen.stadkamer.nl is de meest actuele informatie te vinden.

Dakwerkzaamheden

De brand die afgelopen vrijdag uitbrak, is mogelijk veroorzaakt door dakwerkzaamheden. Niemand raakte gewond. Meteen na de brand is gestart met de inventarisatie van de schade en met het schoonmaken en opruimen. Een deel van het meubilair en de apparatuur is door roet- en waterschade onherstelbaar beschadigd. De rest van de inventaris en de collectie wordt nu zo snel mogelijk gereinigd. Al met al kan het nog wel een of enkele weken duren voordat de ruimte weer gebruikt kan worden.

Voor het lenen en inleveren van materialen kan men in elke andere vestiging van Stadkamer in Zwolle terecht. Reserveringen die al klaar stonden in Zuid, kan men iets later deze week ophalen in Centrum. Wie moeite heeft met het inleveren in Stadkamer Centrum kan de materialen online verlengen. Voor verlengen en andere informatie over Zuid kan men tijdens openingsuren bellen met 038- 4257260.

Gerelateerde artikelen

Back to top button