Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bibliotheek al bijna 100 jaar in Zwolle – fotowedstrijd

Zwolle – De Stadkamer bestaat al bijna 100 jaar. De oudste loot van Stadkamer, de bibliotheek of leeszaal, werd op 16 september 1916 geopend aan de Kamperstraat. Om dat te vieren heeft de Stadkamer een fotowedstrijd uitgeschreven onder de naam Stadcamera.

De Stadkamer is een organisatie met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst. Wie dat in een treffend beeld weet te vangen, wordt van harte uitgenodigd om mee te doen met de fotowedstrijd. Inzenden van foto’s kan tot 15 augustus. Voor de beste foto’s zijn er mooie prijzen.

De wedstrijdopdracht is ruim gesteld, het mag over het verleden, heden of toekomst van Stadkamer gaan. Een deskundige jury met onder meer twee beroepsfotografen zal de inzendingen beoordelen. De mooiste foto wordt beloond met een E-reader en een grote canvasafdruk van de winnende foto. De tweede prijs is een bon t.w.v. 100 euro, de derde prijs is een jaarabonnement van Stadkamer.

De foto’s kunnen nog de hele zomer, tot uiterlijk 15 augustus ingezonden worden. Het reglement van de wedstrijd is te vinden op de website van Stadkamer bij Lezen en Lenen. Het is de bedoeling dat de foto’s te zijner tijd tentoongesteld worden.

Vorig jaar is samen met de Muzerie Cultuureducatie en Amateurkunst de nieuwe organisatie Stadkamer opgericht.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren